Billig mat men dyrt kaffe...

Ja så är det här, maten kan man hitta billig, men eftersom jag ofta hamnar på Starbucks och köper min kära cappuccino så jämnar det ut sig hehe, mat för en tia och kaffe för tjugofem, hur går det ihop egentligen? Kineserna dricker ju inte kaffe så det enda som finns är Starbucks och SPR coffe. Måste sluta köpa "finkaffe", får klara mig på snabbkaffet.. Börjar bli en dyr ovana.. =)

Denna helg har varit underbart lugn, inget festande, bara sova, titta på film, lite shopping och träning. Skönt! NU tror jag att jag har hämtat mig efter OS =) Fast nu börjar ju paraolympics snart, då kanske allt börjar om igen, allt springande till arenor, festande mm.

På tisdag ska jag till ChongQing på kundevent. Tillbaka på torsdag. Annars ser nog veckan ut som vanligt... Måste börja fundera på hur jag ska få hem alla grejer till sverige. ingen aning om hur mkt saker som egentligen ligger utspritt i lägenheten, hur många kg det blir totalt. Blir till att provpacka så jag vet att jag får hem allt.

kram från mig

Semestervecka och OS

Dags för ett inlägg nu, och oj vad jag har mkt att berätta, får ta så mkt jag orkar =)

Denna vecka har jag haft semester, otroligt skönt. Louise och Maria har varit på besök, Maria stannade över en helg men L stannade en drygt vecka, härligt med besök av vänner och bara få snacka en massa skit och ha roligt! Och roligt, det har vi haft det, eller hur tjejer =)



Förra helgen turistade vi och shoppade, och drack drinkar och dansade på Kokomo. Jag tror både L och M kan hålla med mig om att nattlivet i Peking är helt ok =) Speciellt nu under OS, oj vad folk det är ute! och det är människor från alla möjliga håll och kanter i världen. Det har varit bra väder denna vecka, förutom en dag då det regnade och var rätt kallt. Men man kan säga att tjejerna prickade in rätt vecka med sol nästan varje dag!


tcå söta flickor i Förbjudna staden

L och jag hade biljetter till två dagar, friidrott tisdag och torsdag. Jag hade ingen aning om vilka tävlingar det var mer specifikt, men lyckades pricka in både längdhopp med Klüft och höjdhopp med Emma Green. Dessutom lyckades vi fixa handbollsbiljetter till kvartsfinalen damer Sverige - Norge, och det i sista stund, svettiga efter en springtur till stadion kom vi in 10 min in i matchen, dock förlorade Sverige. Men vi fick iaf se kungen =)


På väg till Birds nest för att se friidrott. Observera naglarna och kinden med svenska flaggan


Birds nest


inne i stadion




Handboll

Vi hittade inga Sverige t-shirtar men lyckades få tag i gula linnen, gult och blått smink, samt en flagga som vi fick låna av en butik i Silk Market (flaggan lyckades vi tappa bort, pinsamt, fick gå tillbaka med svansen mellan benen och säga "förlåt!", men vi kompenserade genom att ge de en träflagga och en midsommarstång i miniatyr som mamma tagit med hit när hon var här)

Onsdag gick vi på ladies night på Suzie Wong, fullt med bara en massa tjejer, och manliga bartenders som serverade gratis drinkar och gav oss rosor, inte helt fel! Dock har vi varit mest på bargatan Sanlitun, den bjuder bl a på barerna "A little high" och "Higher & Higher" =) Obs, det är faktiskt två helt vanliga barer, för dig som trodde nåt annat haha



Imorse åkte L hem och jag återigen ensam, trist! Men jag har sååå mkt kul att se tillbaka på. Nu måste jag ta tag i mitt liv igen, det blir gymmet idag, minst 2 h =) Nästa vecka jobbar jag igen, har 4 veckor kvar, sen blir det en veckas till semester (ska till Xian och ön Hainan) innan jag lämnar Kina och återvänder till Sverige.

KRAM

Så har OS börjat...

Igår var invigning, en spektakulär föreställning som involverade sång av Sara Brightman och den berömde kinesiske sångaren Liu Huan, sång av en liten djärv liten flicka, dans och trummande och uppvisning av Kinas minoriteter med sina olika klädstilar. Igår var första kapitlet och temat var papper - en av Kinas uppfinningar. Kina är känt för The Four Great Inventions - paper, gunpowder, the compass and printing. Under OS kommer de att ta upp dessa en efter en.

Jag satt på 25e våningen i den finaste lägenhet jag sett hittills i Beijing. Vi var ett gäng som tittade på invigningen på TV, men då vi var så högt upp såg vi en del av fyrverkerierna från The Birds Nest på balkongen.

Efter invigningen stack till Sanlitun, bargatan som alltid sjuder av nattliv i Peking, så och igår, såklart! Underbart med människor från olika nationaliteter, alla viftar de med sina flaggor och är stolta över att få vara i hjärtat av OS 2008.

OS har börjat och jag är minst lika laddad som alla tävlande!!

Idag blir en lugn dag med en tur till Glasögonmarknaden (nej jag har inte fått synfel, men de kanske har nice solglasögon =) ). Imorrn ska vi på hike i nordöstra Peking! "Immortal Valley Loop" Ingen aning vad det innebär men hemsidan säger så här: "many pools filled with clear spring water, waterfalls, big trees, wild flowers, some Great Wall, the Miyun Reservoir, and views of valleys and mountains." Spännande =) 

Hong Kong - en klass för sig

Först och främst, tack för inläggen, nu vet jag att det finns folk som läser =)


I helgen var jag i Hong Kong och mötte upp Maria som är där i samband med förnyelse av Kina visum. Ojoj vilket ställe säger jag bara, förstår när folk säger att, visst Beijing och Shanghai är häftigt på sina sätt men HK är nåt helt annat. Skyskrapor i mängder, blandat med palmer och gröna kullar, och så vattnet såklart. Eftersom Beijing inte har nåt vatten i närheten så blev jag helt frälst när vi i lördags morse kom ner till hamnen i Hong Kong!


Måste först bara berätta lite om resan dit... Jag flög till Shenzhen i södra Kina, och skulle sedan ta mig till Hong Kong. Flyget landade lite sent så jag var i Shenzhen strax efter kl 23 fredag kväll. Hann precis komma ut med bagaget och ser en disk där man kan köpa bussbiljett till Hong Kong, köper den och lyckas förklara vart i Hong Kong jag ska, och förstår när jag ser att de börjar släcka ner vid disken att jag precis hann med deras sista buss. Annars vet jag inte hur det hade blivit...


Jag hamnar till slut i det som borde varit Mongkok i Hong Kong, perfekt menar Maria, det är nära, bara två tunnelbanestationer från hotellet. Härligt tänker jag, då tar jag taxi sista biten. Sagt och gjort jag hoppar in i en taxi men upptäcker snart att det är en resa på ca 40 min som kostar mig 300 Hong Kong dollar! Så antingen var det inte Mongkok jag kom till, eller så blev jag blåst! Ajaj, men taxichaufförn var trevlig (de kan prata engelska, hurra!!!) och snygg var han så det fick gå =) Väl framme möter jag en trött Maria och vid två tiden på fredag natt stupar vi i säng.


Lördag förmiddag strosade vi omkring i Kowloon på fastlandet, först vid vattnet och sen i shoppingsmeten bland trånga gator, skyltar överallt, människor i tusental och hann förutom de vanliga klädes- och skomarknaderna även besöka både fågelmarknad och guldfisk(!)marknad. Jag köpte en tuff klocka, för ca 25 sek, wow vilket kap! tänkte jag tills den en timme senare hade slutat fungera...



ett stort kaos av skyltar, stånd och bilar som ska försöka leverera varor

Det blev dimsum till lunch på en shanghai restaurang. Vi beställde in några favoriter såsom "dumplingsknyten", bönor och motsvarande vårrullar. Mums!



vi var de enda västerlänningarna på restaurangen, man börjar vänja sig... maria tyckte det var mkt västerlänningar i hong kong, jag sa att hon vart för länge i lilla xinhui =)

Efter att ha vilat fötterna på hotellet några minuter begav vi oss till Hong Kong island och The Peak. En utsiktsplats där man ser i princip hela Hong Kong. Imponerande utsikt! Perfekt dating ställe, Maria och jag blev lite sentimentala tillsammans =) Efter detta tog vi oss till en mysig restauranggata som Mathilde tipsat oss om och intog en italiensk middag. Jag älskar italiensk mat och efter mkt velande beställde jag en pasta med laxsås, mkt gott tillsammans med ett glas rött! Efter en drink i skrapan bredvid vårt hotell var kvällen fulländad och vi stupade i säng.



7 miljoner invånare på sånt litet space, vart tar alla vägen? jo just det, de bor ju bokstavligen PÅ varandra

Söndagen tog vi oss ut till Lamma island, utanför Hong Kong island. En liten ö utan bilar, med mkt grönska, en härlig strand och plötsligt så kändes gucci klockorna och skyskraporna så långt borta... Det var underbart med så mkt natur! Vi gick ett promenadstråk genom ön och på vägen tog vi ett fotdopp vid stranden =) Vi blev även intervjuade av ett gäng skolflickor som fnissande försökte få fram sina frågor, vad vi tyckte om ön osv. på engelska.



som en sommar ska vara, med sand under fötterna och vattnet skvalpandes..

Lamma island bjöd inte bara på trevligheter, det fanns även STORA spindlar och ormar! Maria hoppade högt vid synen av dessa och jag var inte sen därefter...



usch! tur man hade hatten så de inte hoppade på en

Resan hem blev inte lättare än resan dit. Jag kom precis med bussen till flygplatsen, hade jag inte kommit med hade jag fått ta taxi ända till Shenzhen vilket hade blivit DYRT. Oj vad jag fick tjata för att jag skulle få en plats... Vid gränsen till Kina får jag problem med mitt pass som håller på att gå sönder i fogarna, passkontrollanten tittar länge på mig och menar att jag absolut måste laga detta, även vakterna är på mig om detta, men släpper förbi mig. Väl framme på flygplatsen var flyget försenat, men jag kom iaf hem välbehållen. Efter en underbar weekend i HK! Tack Maria, det gör vi om =)


På fredag börjar OS, puh, när ska man få vila ut?! =)


KRAM

RSS 2.0