Hong Kong - en klass för sig

Först och främst, tack för inläggen, nu vet jag att det finns folk som läser =)


I helgen var jag i Hong Kong och mötte upp Maria som är där i samband med förnyelse av Kina visum. Ojoj vilket ställe säger jag bara, förstår när folk säger att, visst Beijing och Shanghai är häftigt på sina sätt men HK är nåt helt annat. Skyskrapor i mängder, blandat med palmer och gröna kullar, och så vattnet såklart. Eftersom Beijing inte har nåt vatten i närheten så blev jag helt frälst när vi i lördags morse kom ner till hamnen i Hong Kong!


Måste först bara berätta lite om resan dit... Jag flög till Shenzhen i södra Kina, och skulle sedan ta mig till Hong Kong. Flyget landade lite sent så jag var i Shenzhen strax efter kl 23 fredag kväll. Hann precis komma ut med bagaget och ser en disk där man kan köpa bussbiljett till Hong Kong, köper den och lyckas förklara vart i Hong Kong jag ska, och förstår när jag ser att de börjar släcka ner vid disken att jag precis hann med deras sista buss. Annars vet jag inte hur det hade blivit...


Jag hamnar till slut i det som borde varit Mongkok i Hong Kong, perfekt menar Maria, det är nära, bara två tunnelbanestationer från hotellet. Härligt tänker jag, då tar jag taxi sista biten. Sagt och gjort jag hoppar in i en taxi men upptäcker snart att det är en resa på ca 40 min som kostar mig 300 Hong Kong dollar! Så antingen var det inte Mongkok jag kom till, eller så blev jag blåst! Ajaj, men taxichaufförn var trevlig (de kan prata engelska, hurra!!!) och snygg var han så det fick gå =) Väl framme möter jag en trött Maria och vid två tiden på fredag natt stupar vi i säng.


Lördag förmiddag strosade vi omkring i Kowloon på fastlandet, först vid vattnet och sen i shoppingsmeten bland trånga gator, skyltar överallt, människor i tusental och hann förutom de vanliga klädes- och skomarknaderna även besöka både fågelmarknad och guldfisk(!)marknad. Jag köpte en tuff klocka, för ca 25 sek, wow vilket kap! tänkte jag tills den en timme senare hade slutat fungera...



ett stort kaos av skyltar, stånd och bilar som ska försöka leverera varor

Det blev dimsum till lunch på en shanghai restaurang. Vi beställde in några favoriter såsom "dumplingsknyten", bönor och motsvarande vårrullar. Mums!



vi var de enda västerlänningarna på restaurangen, man börjar vänja sig... maria tyckte det var mkt västerlänningar i hong kong, jag sa att hon vart för länge i lilla xinhui =)

Efter att ha vilat fötterna på hotellet några minuter begav vi oss till Hong Kong island och The Peak. En utsiktsplats där man ser i princip hela Hong Kong. Imponerande utsikt! Perfekt dating ställe, Maria och jag blev lite sentimentala tillsammans =) Efter detta tog vi oss till en mysig restauranggata som Mathilde tipsat oss om och intog en italiensk middag. Jag älskar italiensk mat och efter mkt velande beställde jag en pasta med laxsås, mkt gott tillsammans med ett glas rött! Efter en drink i skrapan bredvid vårt hotell var kvällen fulländad och vi stupade i säng.



7 miljoner invånare på sånt litet space, vart tar alla vägen? jo just det, de bor ju bokstavligen PÅ varandra

Söndagen tog vi oss ut till Lamma island, utanför Hong Kong island. En liten ö utan bilar, med mkt grönska, en härlig strand och plötsligt så kändes gucci klockorna och skyskraporna så långt borta... Det var underbart med så mkt natur! Vi gick ett promenadstråk genom ön och på vägen tog vi ett fotdopp vid stranden =) Vi blev även intervjuade av ett gäng skolflickor som fnissande försökte få fram sina frågor, vad vi tyckte om ön osv. på engelska.



som en sommar ska vara, med sand under fötterna och vattnet skvalpandes..

Lamma island bjöd inte bara på trevligheter, det fanns även STORA spindlar och ormar! Maria hoppade högt vid synen av dessa och jag var inte sen därefter...



usch! tur man hade hatten så de inte hoppade på en

Resan hem blev inte lättare än resan dit. Jag kom precis med bussen till flygplatsen, hade jag inte kommit med hade jag fått ta taxi ända till Shenzhen vilket hade blivit DYRT. Oj vad jag fick tjata för att jag skulle få en plats... Vid gränsen till Kina får jag problem med mitt pass som håller på att gå sönder i fogarna, passkontrollanten tittar länge på mig och menar att jag absolut måste laga detta, även vakterna är på mig om detta, men släpper förbi mig. Väl framme på flygplatsen var flyget försenat, men jag kom iaf hem välbehållen. Efter en underbar weekend i HK! Tack Maria, det gör vi om =)


På fredag börjar OS, puh, när ska man få vila ut?! =)


KRAM

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0