Besök av fam och vänner

Ja det har jag haft, och det har varit helt underbart skönt och roligt. Lite trist nu när de åkt! Familjen var här en vecka och Alexandra och Ida dryga veckan. Vi har shoppat, sightseeingat, snackat skit, ätit pekinganka, druckit goda drinkar, sightseeingat, ätit pekinganka, fått massage och manikyr, druckit mindre bra drinkar och snackat ännu mera skit =) Jag har aldrig shoppat så mkt som jag gjorde med Ida och Alex. Alla försäljare måste älskat oss, vi köpte minst 3 saker av allt! Hur ska jag få hem allt?? Haha.. Underbart! Puss på er Ida och Alex, och även fam, fast jag tvivlar på att nån mer än möjligen min syster läser min blogg..

Idag är jag alldeles för trött för att orka skriva en massa, fast jag har hur mkt som helst att berätta... jag får berätta med lite bilder istället =)


Första lunchen med tjejerna, äkta kinesiskt såklart


Familjen tar en paus i Lama templet


Alex prutar på Silk Market, she was good!


Alex sover på en bänk precis som en kines, de kan verkligen somna överallt

Imorrn sticker jag till Hong Kong över helgen och möter upp Maria. Hur kul som helst! Men måste packa nu då ju...

Ska skriva mer nästa gång jag lovar... =) Om ni lovar att skriva fler inlägg så jag vet att ni läser ;)

KRAM


Besök och solig söndag

Hej hopp!

Denna helg fick jag besök av Jacob som svängde förbi Peking efter jobb i XinHui. Lördag åkte vi ut till Ming Tombs som består av 13 gravar från Ming Dynastin (Ming dynastin infall sig innan Qing dynastin som är den senaste). Samma kejsare som byggde denna plats startade även bygget av förbjudna staden. Vi gick igen en port där man "förlorade sin själ", och bara om man när man gick därifrån gick genom porten och sa "Wo hui lay la" (nåt sånt =)), fick man tillbaka sin själ. Annars lämnade man den där.
 
Guiden berättar historien om tomberna


På väg upp i "karusellen"


På väg upp till ett av tornen på muren.

Efter Ming Tombs besökte vi ett jade museum där vi även hade lunch chinese style. Efter detta åkte vill Great Wall Badaling. Det är den del av muren som ligger närmast Peking, dryga timmen med bil. Där var det verkligen fullt med turister och man fick trängas på muren för att få plats. Såklart så regnade det, precis som sist jag besökte muren, och det var disigt så man såg inte särskilt långt. Men men, det var häftigt ändå =) Sista anhalten var en sidenfabrik där vi fick se hur man gjorde siden samt kunde köpa, jag köpte inget dock. Fast jag funderar på om det vore nice med ett lakanset i siden, svalt och skönt på sommaren...

När vi kommit tillbaka till stan efter uppflykten tog vi oss till skräddaren på Yashow market - Jacob hämtade sina skjorter och jag provade mina kläder som jag beställt. Ska dit igen nästa helg och prova igen, hoppas det blir bra!



Lördag kväll begav vi oss till The boat, ett uteställe i en båt i en liten kanal mitt i Peking, norr om Sanlitun street (bargata). Ett band som enligt mig påminde väldigt mycket om Beatles till utseendet spelade rocklåtar. De var riktigt duktiga. I källaren spelade de technomusik vilket inte var lika bra. Det blev fortsättning på Sanlitun ist med bl a Bar Blue, en nattklubb.


The Boat

Söndag efter Jacob åkt hem bestämde jag mig för att dra nytta av solen, för igår var faktiskt en helt underbar dag! Solen sken och det var helt klart väder, inget smogg. När jag tittade ut från mitt fönster var det som att sätta på sig glasögon, typ wow, är det så här världen ser ut! Haha... Jag satte mig med en bra bok på Starbucks uteservering ett par timmar. Efter att inte solat över huvud taget sen förra sommaren så var min hud såklart lite känslig, så nu ser jag ut som en kräfta på näsan och axlarna. Men det var det värt, det var så skönt att få lapa lite sol!!

Nu är det måndag morgon och jag ska till jobbet.
Kramar!

RSS 2.0