Singapore

Är i SG för tillfället, vårt huvudkontor för Asien ligger här så är här och hälsar på kollegor och ska hålla en presentation imorgon. Kom hit i fredags, så har helgen på mig att se mig omkring!

Första intrycket av SG är - städat, lummigt, fuktigt och en massa olika nationaliteter på människor. SG känns som det är en egen liten värld, man hör aldrig så mkt om de på nyheterna, de har inga riktiga kändisar. En egen liten oas i Asien. Hälften som bor här är kineser, ca en fjärdedel indier och resten indonesier och andra nationaliteter. Alla pratar engelska! Underbart, man gör sig förstådd överallt...

Som tur är har Johan Hansson precis kommit hit till ABB kontoret, så vi kör upptäcksfärder tillsammans i helgen, perfekt. I fredags besökte vi Raffles Hotel och drack en Singapore Sling, en traditionsenlig drink som är nästan 100 år gammal, helt ok, lite sötsliskig. Igår var vi ute till Santosa, en ö söder om stan. När vi åkte över med linbanan såg vi hamnen i SG, det är den nästa största i Asien, helt makalös stor... Santosa var en fin liten ö med stränder och palmer.





 På kvällen besökte vi Clark Quay med en massa barer och restauranger, har tyvärr ingen bild men det var riktigt häftigt!

Idag blir det mer sightseeing, imorrn jobb och sen tillbaka till Beijing på em.

Btw, Singapore Airlines är det bästa flygbolag jag åkt med, vilken service =) Det är tydligen rankat bäst i världen så inte så konstigt. Resan från Peking var 5,5 h men med bra mat, Sex & the City filmen och en bekväm stol kändes resan fortare än så =)

KRAM

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0