Vilken kanonhelg!

I torsdags kväll efter jobbet gav jag mig upprymd iväg till flygplatsen, var dax att åka till Shanghai! Väl där mötte jag upp Maria som kom upp från XinHui och tillsammans tog vi oss till motellet där Johan Hagforsen och hans tjej Anna bor under Johans utlandspraktik i Shanghai. 

Fredagen spenderade vi med shopping. Vi hade riktigt tur med vädret både fredag och lördag! Dock blev det riktigt HOT när solen sken, svettades rätt ymnigt under vår shoppingrunda... Shanghai har mer häftiga byggnader än Beijing, det känns mer nytt och flashigt, nästan lite futuristiskt med tex tv-tornet (huset med röda bollarna på bilden). Tyckte dock inte det var överdrivet mkt västerländningar på gatorna, trodde det skulle vara mer. 

  

Fredag var ju ändå midsommarafton vilken vi firade på en irländsk bar där Young Professionals hade ordnat ett midsommarpartaj. Blev sill och potatis, nubbe, svenska snapsvisor, dans kring midsommarstången (jag var dock bara åskådare) och annat som hör midsommar till.



Lördagen bjöd på mer sightseeing i gamla stan samt besök på Shanghai's stora akvarium - vilket var riktigt häftigt! Man gick som i tunnlar omringad av vatten med alla möjliga sorters fiskar, lite spänt att vara så nära hajarna när de kom och simmade ovanför en! Lördag kväll spenderade vi som drottningar (och Johan som kung såklart =) ) i högsta skrapan i Shanghai, som vi läste dagen efter, var 420 meter högt. Lite högre än Skrapan hemma i V-ås där det också blivit några drinkar det senaste året. Vi drack drinkar och beundrade utsikten och tyckte livet var rätt nice =)

Söndag åkte vi till Shanghais museum och fick se Kinas historia. De har så otroligt mycket i bagaget, deras historia går tillbaka ungefär 4000 år. under alla dessa dynasier som varit under denna tiden har olika spår lämnats. Museet bjöd på gamla skrifter, mynt, målningar, masker, kläder mm. Intressant.

Vi som varit i Kina vet att kineserna inte är världens bästa på engelska och att det ibland helt enkelt blir fel när de ska översätta. Nu har jag sett det värsta av värsta, i mataffären vid kassan hittade vi följande skylt. Kan man annat än att skratta och skaka på huvudet?!! Förstår ni vad det står kan ni ju höra av er till mig =)



Det var allt för denna gång, kram på er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0